Публикувана от Марина Голева на 10 Юли 2012
Необходими продукти 500 гр. спанак 500 гр. оризови спагети 1 връзка зелен лук 1 връзка пресен чесън 2 с.л. песто 10 зелени маслини с бадем 10 черни маслини сол черен пипер лимонов сок магданоз джоджен зехтин белени слънчогледови семки | |
Нарязваме зеления лук и пресния чесън наситно, а маслините на колелца. Измиваме и почистваме спанака. След това го нарязваме на едри ивици. Задушаваме лука, чесъна и спанака в предварително загрят тиган със зехтин. Ако разполагате с ленено масло става още по-добре. Овкусяваме със сол и черен пипер. Приготвяме оризовите спагети, като в гореща вода поставяме спагетите за 2 минути и след това ги отцеждаме. Отцедените спагети прибавяме към сместа от спанак, зелен лук и чесън. Разбъркваме добре. След като сме отстранили тигана от котлона прибавяме ситно нарязания магданоз, джоджен и пестото. Накрая поръсваме с белените слънчогледови семки. Гарнирайте по свой вкус. Добър апетит! Готвенето като страст и въображение... https://magecreations.blogspot.com/ |