www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Десислава Трифонова на 04 Май 2012

Чеснов сос

Необходими продукти
200 мл кисело мляко
2 с.л. майонеза
2 с.л. извара
3 – 4 скилидки чесън или 2 стръка зелен чесън
4 – 5 стръка копър
2 – 3 стръка магданоз
1 с.л. оцет
1 щипка сол

Скилидките чесън се почистват и се счукват в дървено хаванче с щипка сол. Ако използвате стръкове зелен чесън - зелената част се реже на ситно, а се счуква (или пасира) само бялата част. Към чесъна се прибавя киселото мляко, нарязаният на ситно копър, магданоз, изварата, майонезата и се разбърква хубаво, докато се получи сос. Това е сос, който идеално се съчетава с пържени тиквички или зеленчукови кюфтета.