Публикувана от Шери Курт на 02 Април 2012
![]() | Необходими продукти за каймата: 500 гр агнешка кайма 100 гр ситен булгур 1 глава лук сол кардамон канела индийско орехче черен пипер за плънката: 200 гр кайма 1 глава лук 1 с.л. кедрови ядки 1 с.л. зехтин 1/2 ч.л.счукан бахар черен пипер сол брашно |
Сваряваме булгура до омекване. Всички продукти за каймата се смилат през месомелачка. За плънката нарязваме лука на ситно, запържваме го в зехтина, добавяме кедровите ядки, добавяме каймата и подправките. Сместа не трябва да се препържва, за да не се изсуши каймата. Оформяме кюфтенцата, във всяко правим дупка и слагаме по 1 ч.л. от готовата плънка. Овалваме в брашно, загряваме мазнината и пускаме кюфтенцата. Пържим до равномерен кафяв цвят. Сервират се със салата Табуле. |