Публикувана от Az-gotvia .bg на 16 Май 2015
Необходими продукти 150 г сьомга ½ лимон 1 с.л. мед 1 ч.л. светъл соев сос 1 ч.л. тъмен соев сос ¼ ч.л. млян черен пипер 1 ч.л. сушен розмарин | |
1. Нарежете сьомгата на филийки с дебелина 0,5 см. 2. Изстискайте лимоновия сок върху сьомгата, добавете всички останали съставки, смесете ги добре и мариновайте рибата за 10 минути. 3. Сипете малко зехтин в тиган и сложете сьомгата да се изпържи, докато и двете страни станат златисти. Извадете рибата и я сложете в чиния. 4. Изсипете соса, използван за мариноване на рибата, в тигана и го варете, докато се сгъсти. Излейте соса върху сьомгата. Рецептата е от книгата "Норвежка морска кухня". Снимка: Norwegian Seafood Council |