Публикувана от Radka Petrova на 11 Март 2012
![]() | Необходими продукти 3 яйца 1/2 ч.ч. захар 1/2 ч.ч. брашно за сиропиране: 1 ч.ч. прясно мляко 1 с.л. захар за крема: 2 с.л. маргарин 1/2 с.л. пудра захар 1 с.л. конфитюр /може и повече/ за украса: 1 пакетче суха сметана 100 грама прясно мляко /сварено и охладено/ |
Разбиваме яйцата добре, прибавяме захарта и разбиваме докато се стопи. После не с миксер, а с вилица разбиваме брашното. Печем в много малка тавичка и след като изстине блатът се разрязва на две - да се получат два блата. Поставяме единия блат в табла, сиропираме и мажем с добре разбития крем. Поставяме другия блат, сиропираме и след като сме разбили сметаната с млякото намазваме тортата и украсяваме по желание /може с плодове/. |