Публикувана от Нина Райчева на 09 Март 2012
Необходими продукти за 3 порции: 2 броя пилешко филе заквасена сметана 300 г топено сирене 50 г (2-3) моркова 200 г замразени броколи 200 г сладка царевица от консерва 150 г замразен грах 100 г кашкавал зехтин сол черен пипер | |
Пилешкото месо се нарязва на хапки и се запържва в малко зехтин. Овкусява се със сол и пипер. Като се зачерви се добавят сметаната и топеното сирене, като се оставя на котлона само за две - три минути докато се стопи сиренето. Морковът се нарязва на кубчета и се сварява до полуготовност в тенджерка с един пръст вода. Добавят се замразените зеленчуци и се оставят също леко да омекнат. Накрая се слага и царевицата. Овкусява се със сол. В гювечета се разпределят зеленчуците и месото със сметановия сос. Отгоре се настъргва на едро ренде или се нарязва на малки парченца кашкавала. Гювечетата се захлупват с капачета и се пекат около 15 минути. След това капачетата се махат и се оставят във фурната докато се зачерви кашкавалът. Поднасят се топли. |