Публикувана от umit ebazer на 06 Март 2012
![]() | Необходими продукти 1 буркан печени пиперки 300 гр кайма 1 глава лук кимион чубрица сол черен пипер червен пипер 1 к.ч.ориз 1 с.л.брашно 1 ч.ч прясно мляко кашкавал |
Пиперът се бели. Половината се нарежда на дъното на тавичка. Отгоре се настъргва малко кашкавал. Лукът се запържва, добавят се каймата, подправките, оризът и вода, за да се надуе ориза. Когато оризът е сварен, сместа се изсипва върху пипера, настъргва се малко кашкавал и се нарежда останалият пипер. Брашното се запържва, долива се млякото, слагат се малко сол, черен пипер и индийско орехче и като се сгъсти се залива пипера. Настъргва се малко кашкавал и се запича във фурна. |