www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от umit ebazer на 06 Март 2012

Пиперена мусака

Необходими продукти
1 буркан печени пиперки
300 гр кайма
1 глава лук
кимион
чубрица
сол
черен пипер
червен пипер
1 к.ч.ориз
1 с.л.брашно
1 ч.ч прясно мляко
кашкавал

Пиперът се бели. Половината се нарежда на дъното на тавичка. Отгоре се настъргва малко кашкавал. Лукът се запържва, добавят се каймата, подправките, оризът и вода, за да се надуе ориза. Когато оризът е сварен, сместа се изсипва върху пипера, настъргва се малко кашкавал и се нарежда останалият пипер. Брашното се запържва, долива се млякото, слагат се малко сол, черен пипер и индийско орехче и като се сгъсти се залива пипера. Настъргва се малко кашкавал и се запича във фурна.