Публикувана от Radka Petrova на 04 Март 2012
Необходими продукти за глазурата: 1 п. масло /125 грама/ 1 1/2 ч.ч. прясно мляко 1 1/2 ч.ч. захар 4 с.л. какао за блата: 3 яйца 1 1/2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 1 ванилия карамелени натрошени орехи | |
Маслото, прясното мляко, захарта и какаото се слагат в съд на котлона да заври за 3-4 минути, след това се разделя в две купи - едната част остава за глазура, в другата част, вече изстинала, се слагат разбитите яйца, брашно, бакпулвер и ванилия. Изсипваме сместа в намазана с олио тава и се пече в предварително загрята фурна. След това още топъл блатът се нарязва и се полива с глазурата. |