www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от umit ebazer на 03 Март 2012

Оризови топчета със сос

Необходими продукти
1 ч.ч.ориз
2 моркова
6 гъби
пикантина
200 гр спанак

за соса:
2 скилидки чесън
1/2 ч.ч. бяло вино
сол и бял пипер
50 гр.синьо сирене
50 гр.топено сирене
50 гр.крема сирене
50 гр.бяло сирене
100 мл.сметана
зеленчуков бульон

Настъргваме морковите и ги задушаваме, добавяме 3 гъби ситно нарязани и 1/2 ч.ч.ориз, малко пикантина и 1 1/2 ч.ч. вода. Оставяме да се сгъсти и оттегляме от котлона.

В друг съд задушаваме останалите гъби и спанака /ситно нарязани/, 1/2 ч.ч.ориз, пикантина и 1 1/2 ч.ч.вода. Когато поизстинат правим топчета и ги нареждаме в голяма чиния.

За соса:
В тиган запържваме чесъна. Гасим с бяло вино, добавяме четирите сирена, сметана и малко зеленчуков бульон и го оставяме да се сгъсти. Сосът изсипваме внимателно около топчетата. Поръсваме с магданоз.