Публикувана от umit ebazer на 03 Март 2012
Необходими продукти 1 ч.ч.ориз 2 моркова 6 гъби пикантина 200 гр спанак за соса: 2 скилидки чесън 1/2 ч.ч. бяло вино сол и бял пипер 50 гр.синьо сирене 50 гр.топено сирене 50 гр.крема сирене 50 гр.бяло сирене 100 мл.сметана зеленчуков бульон | |
Настъргваме морковите и ги задушаваме, добавяме 3 гъби ситно нарязани и 1/2 ч.ч.ориз, малко пикантина и 1 1/2 ч.ч. вода. Оставяме да се сгъсти и оттегляме от котлона. В друг съд задушаваме останалите гъби и спанака /ситно нарязани/, 1/2 ч.ч.ориз, пикантина и 1 1/2 ч.ч.вода. Когато поизстинат правим топчета и ги нареждаме в голяма чиния. За соса: В тиган запържваме чесъна. Гасим с бяло вино, добавяме четирите сирена, сметана и малко зеленчуков бульон и го оставяме да се сгъсти. Сосът изсипваме внимателно около топчетата. Поръсваме с магданоз. |