www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Теодора Николова на 01 Март 2012

Пиле с ориз - II вариант

Необходими продукти
1 ч.чаша ориз
пилешко месо по желание
олио или зехтин около 1 к.чаша
1 малка глава кромид лук
4 ч.чаши вода
пикантина
бахар
черен пипер
червен пипер
сол

Слагаме пилешкото месо да се запържи хубаво до зачервяване в тиган, като го посоляваме. Отделно в тава слагаме ориза, водата, олиото и всички подправки, без червения пипер и солта. Добавяме и ситно нарязаният кромид лук. Вече запържените бутчета също прибавяме в тавата като ги поръсваме с червен пипер. Слагаме да се пече в силно загрята фурна и след като заври намаляваме на 150 градуса.