www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 01 Март 2012

Сос с готвени яйца

Необходими продукти
Количество продукти за една купичка сос:
1-2 пресни яйца
1-2 суп.лъж.сок от лимон
сол на вкус
олио
1 коф.кисело мляко с висока масленост
няколко кисели краставички
по желание нарязан копър

В тиганче разбиваме 1-2 яйца с 1-2 суп.лъж. сок от лимон и сол на вкус. На струйка наливаме олио (колкото е необходимо на вкус) и разбъркваме без прекъсване. Слагаме на котлона и продължаваме разбиването с телена бъркалка. Периодично дръпваме съда от котлона, за да не се пресекат яйцата. Разбъркването продължава до получаване на хомогенна кремообразна смес. Готовите яйца оставяме да се охладят. Към тях прибавяме кисело мляко и нарязани на ситно кисели краставички. Добавяме и копър по желание.