Публикувана от Илияна Димова на 28 Февруари 2012
Необходими продукти 4 яйца 1 ч.ч. вода 1 ч.ч. натрошено сирене 1 ч.ч. брашно 1 каф.чашка олио брашно за замесване на еластично тесто кашкавал | |
Слагаме водата, олиото и сиренето на котлона да заврят. После добавяме 1 ч.ч. брашно и бъркаме, докато се събере тестото на топка. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади. Към изстиналото парено тесто, добавяме яйцата и разбъркваме докато се усвоят от тестото. Към полученото лепкаво тесто добавяме брашно и замесваме еластично тесто. Разточваме върху поръсена с брашно повърхност и изрязваме триъгълничета. Слагаме парченце кашкавал и навиваме на кифлички. Подреждаме в намазана с мазнина тава и печем в предварително загрята фурна. |