Публикувана от Az-gotvia .bg на 26 Февруари 2012
Необходими продукти 100 г спагети 60 г бекон 100 мл течна сметана 1 с.л. зехтин 1-2 скилидки чесън 1 жълтък 80 г настърган "Пармезан" 1 ч.л. сол черен пипер на вкус | |
Спагетите се сваряват според указанията на опаковката. Беконът се нарязва на кубчета и заедно с накълцания чесън се сотират в зехтина. Добавят се спагетите (изцедени от водата). Налива се сметаната, добавят се сол и черен пипер и се бърка. Когато сметаната полепне по спагетите. Дръпва се от огъня и веднага се добавя разбитият жълтък с малко пармезан. Разбърква се. Спагетите се поднасят поръсени с останалия "Пармезан". |