Публикувана от Илияна Димова на 22 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти за 4 порции: 500 г. натрошено сирене 150 г. пресен нарязан спанак пресни яйца 4 или 8 броя 8 супени лъжици зехтин 4 стръкчета зелен лук краве масло черен пипер сминдух лютив червен пипер пресен домат за гарниране |
В купа разбъркваме нарязан спанак, натрошено сирене и нарязан зелен лук. Овкусяваме с черен пипер и сминдух на вкус. В 4 гювечета, намазани с краве масло разпределяме сместа от нарязаните зеленчуци и сиренето. Отгоре чукваме по 1 или 2 пресни яйца. Поръсваме с лютив червен пипер. Поливаме всяко с 2 суп.лъж. зехтин. Затваряме гювечетата с капачета и печем до готовност на яйцата. При поднасяне гарнираме с резени от пресен домат. |