Публикувана от Илияна Димова на 20 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти около 5 кг. камби 250 г ситна сол 500 г захар зърна черен пипер дафинови листа 1 бутилка оцет 1/2 бут. олио |
Почистваме, измиваме и нарязваме камбите. Поръсваме с 250 г сол и 500 г захар. Оставят се да престоят на хладно 8 часа. След това сокът, който се е отделил от камбите се смесва с 1 бут. оцет, 1/2 бут.олио, зърна черен пипер и няколко дафинови листа. Слагаме маринатата да заври и още докато е гореща поливаме камбите и се оставят да престоят една нощ. На другия ден се пълнят бурканчета (може към маринатата да се добави и малко вода). Напълнените с камби и марината бурканчета се затварят и се стерилизират за няколко минути, за запечатване на капачките. |