Публикувана от Шери Курт на 19 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти 100 г ориз 250 мл пилешки бульон 100 г консервиран грах 2 домата, нарязани на дребно 40 г изпечени на сух тиган кедрови ядки 2 печени зелени пиперки 30 г нарязани зелени маслини маринована риба заливка: 60 мл зехтин 1 и 1/2 с. л. лимонов сок 1 ч. л. зърнеста горчица 1/2 пресована скилидка чесън |
Оризът се измива под студена вода. Пилешкият бульон се кипва и се прибавя оризът. Вари се покрит, на тих огън около 10 минути или до готовност. Междувременно се смесват всички продукти за заливката. В голяма купа изстиналият ориз се смесва с отцедения грах, доматите, ядките и маслините. Залива се със заливката и всичко се разбърква добре. Върху салата се поставят парчетата маринована риба. |