Публикувана от Нина Райчева на 18 Февруари 2012
Необходими продукти за кюфтенцата: телешка кайма около 300 г 1/2 глава лук 1 яйце сол чубрица черен пипер за "гарнитурата": 1 ч.ч. критараки 3 ч.ч. вода 2 с.л. доматено пюре 1 малка глава лук 1 морков сол чубрица магданоз олио | |
Омесваме каймата и оформяме малки кюфтенца, които изпичаме на грил тиган или скара. Нарязваме на дребно лук и морков и ги задушаваме в олио и малко вода. Като омекнат се добавя доматеното пюре и се долива водата. Изчакваме да заври и изсипваме критаракито. Овкусяваме със сол и чубрица и добавяме кюфтенцата. Намаляме огъня и оставяме ястието да къкри докато водата поизври и критаракито омекне. Не трябва да се преварява. Поръсва се с нарязан магданоз. |