www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 18 Февруари 2012

Телешки кюфтенца с критараки

Необходими продукти
за кюфтенцата:
телешка кайма около 300 г
1/2 глава лук
1 яйце
сол
чубрица
черен пипер

за "гарнитурата":

1 ч.ч. критараки
3 ч.ч. вода
2 с.л. доматено пюре
1 малка глава лук
1 морков
сол
чубрица
магданоз
олио

Омесваме каймата и оформяме малки кюфтенца, които изпичаме на грил тиган или скара. Нарязваме на дребно лук и морков и ги задушаваме в олио и малко вода. Като омекнат се добавя доматеното пюре и се долива водата. Изчакваме да заври и изсипваме критаракито. Овкусяваме със сол и чубрица и добавяме кюфтенцата. Намаляме огъня и оставяме ястието да къкри докато водата поизври и критаракито омекне. Не трябва да се преварява. Поръсва се с нарязан магданоз.