www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 24 Юли 2011

Желиран крем с праскови

Необходими продукти
4 праскови
50 г. пудра захар
сок от 1 портокал
4 ч.л. желатин
125 г сметана
180 г. кисело мляко

Прасковите се обелват, половината се пасират с миксер, останалите се нарязват на кубчета. Към пюрираните праскови се добавят киселото мляко и пудрата захар. Отделно леко се затопля сока от портокал и в него се разтваря желатина, след това се прибавя към останалата смес.  Накрая се добавя и разбитата сметана. В чаши се слагат по няколко парченца от прасковата и се излива от крема. Отгоре също се слагат парченца праскови. Кремът се охлажда преди да се сервира. От продуктите се получават 4 чаши крем.