Публикувана от Нина Райчева на 17 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти за 2 порции: 2 броя пилешки филета 1 морков 5-6 маслини 4 розички броколи около 50г кашкавал олио сол |
Изтъняваме филетата като ги начукваме и ги посоляваме. Морковът нарязваме на ленти и го сваряваме заедно с броколите. Маслините почистваме от костилките и нарязваме на парчета. Кашкавалът също нарязваме на ленти. В единия край на филето нареждаме парчета кашкавал, моркови, маслини и броколи. Навиваме на руло и за да не се отваря, забождаме с клечки за зъби краищата. Двете рулца поставяме в намазнен йенски съд като отгоре също ги поливаме със струйка олио. Наливаме около пръст вода, пилешки или зеленчуков бульон, а може и бира. Захлупваме с капак и печем в предварително загрята фурна. Когато месото побелее, махаме капака и печем докато хване червена коричка. |