www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 17 Февруари 2012

Пилешки рулца

Необходими продукти
за 2 порции:
2 броя пилешки филета
1 морков
5-6 маслини
4 розички броколи
около 50г кашкавал
олио
сол

Изтъняваме филетата като ги начукваме и ги посоляваме. Морковът нарязваме на ленти и го сваряваме заедно с броколите. Маслините почистваме от костилките и нарязваме на парчета. Кашкавалът също нарязваме на ленти. В единия край на филето нареждаме парчета кашкавал, моркови, маслини и броколи. Навиваме на руло и за да не се отваря, забождаме с клечки за зъби краищата. Двете рулца поставяме в намазнен йенски съд като отгоре също ги поливаме със струйка олио. Наливаме около пръст вода, пилешки или зеленчуков бульон, а може и бира. Захлупваме с капак и печем в предварително загрята фурна. Когато месото побелее, махаме капака и печем докато хване червена коричка.