Публикувана от Nikolai Lukov на 16 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти продукти за блата: 250 гр чаени бисквити 1 пакетче масло за крема: 400 гр крема сирене 400 гр кисело мляко 4 яйца 2 чаени чаши захар 1 ванилия 50 мл коняк за глазурата: 1 пакетче желатин 3-4 круши малко захар |
Бисквитите се натрошават и се заливат с разтопеното масло, с получената смес се покрива дъното и стените на формата и се оставя да се стегне в хладилника. Продуктите за крема се смесват и се изсипват върху блата, пече се на 150 градуса за около 40 мин. Крушите се обелват и 2 от тях се варят и пасират, а другите се нарязват на тънки резени, които се карамелизират с малко захар и се нареждат отгоре. Заливат се със соса от сварените круши и желатина. Оставя се да се стегне и тогава е готов за консумация. |