Публикувана от Nikolai Lukov на 16 Февруари 2012
Необходими продукти продукти за кюфтетата: 500 гр кайма 1 голяма глава лук черен пипер кимион сол на вкус галета за соса: 2-3 домата 250 мл доматено пюре 100 гр сирене 2 глави лук 1-2 скилидки чесън риган босилек сол на вкус | |
Смесва се каймата с останалите продукти и се оформят малки кюфтенца, които се овалват в галета и се изпържват до готовност. В дълбок съд се запържват нарязаният лук и чесън, вземат се доматите, обелват се и се нарязват на кубчета. Добавят се към лука, добавя се доматеното пюре, подправките и се оставя да уври. Когато е готово се слага натрошеното сирене и се добавят кюфтенцата. Като заври се сваля и може да се сервира. |