www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 15 Февруари 2012

Супа от бял боб

Необходими продукти
2 ч.ч. боб
1-2 моркова
1 глава лук
сух джоджен
ронена чубрица
черен пипер
къри
1 ч.л. червен пипер
щипка лют червен пипер
около 2 суп.лъж. брашно
олио колкото е необходимо

Накисваме боба от вечерта в студена вода и държим на хладно цяла вечер. На сутринта изливаме водата, измиваме добре, наливаме друга вода и слагаме да се вари. Като поври, сменяме водата, слагаме нарязаните моркови, половината от лука - нарязан, черен пипер и къри на вкус. Добавяме джоджен, чубрица и малко олио. Варим до готовност. Посоляваме.

Отделно запържваме другата половина от лука с 1 ч.л. червен пипер, щипка лют червен пипер и брашно. Запръжката разреждаме с бульона на боба и изсипваме внимателно да не стане на топченца. Възваряваме леко.