Публикувана от Илияна Димова на 15 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти 2 ч.ч. боб 1-2 моркова 1 глава лук сух джоджен ронена чубрица черен пипер къри 1 ч.л. червен пипер щипка лют червен пипер около 2 суп.лъж. брашно олио колкото е необходимо |
Накисваме боба от вечерта в студена вода и държим на хладно цяла вечер. На сутринта изливаме водата, измиваме добре, наливаме друга вода и слагаме да се вари. Като поври, сменяме водата, слагаме нарязаните моркови, половината от лука - нарязан, черен пипер и къри на вкус. Добавяме джоджен, чубрица и малко олио. Варим до готовност. Посоляваме. Отделно запържваме другата половина от лука с 1 ч.л. червен пипер, щипка лют червен пипер и брашно. Запръжката разреждаме с бульона на боба и изсипваме внимателно да не стане на топченца. Възваряваме леко. |