Публикувана от Шери Курт на 13 Февруари 2012
Необходими продукти 1 буркан стерилизиран грах 5-6 бр. картофи 1/3 ч.ч. олио 2 глави лук 2-3 с.л. домати от консерва 1/2 ч.л. черен пипер 1 кубче пилешки бульон магданоз 3-4 с.л. брашно | |
В тенджера се слагат нарязаните на големи кубчета картофи, заливат се с вода колкото да ги покрие и се слагат на котлона да омекнат на бавен огън. През това време се запържват в тиган нарязания на ситно лук и доматите с олиото. След като картофите са готови се прибавят граха от буркана със сока му, запръжката, кубчето бульон и черният пипер. Долива се и 200-300 мл вода. Накрая се сгъстява с разбитото брашно с малко вода и се нарязва магданоза. По желание може да се сложи чесън. |