Публикувана от Надя Недева на 12 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти 1 заек 10 средни глави лук 3 глави чесън 4 моркова 300 гр. гъби домати от консерва дафинов лист червен пипер черен пипер 1 ч.ч. червено вино 2 ч.ч. вода олио сол |
Заекът се изчиства и се нарязва. Парчетата се запържват в олиото. Лукът, морковите и гъбите се нарязват на едро. Запържват се отделно. След това се прибавя заека. Поръсва се със сол, червен пипер, черен пипер. Слагат се няколко листа дафинов лист, добавят се и доматите от консервата. Всичко се полива с виното и водата. Добавя се и чесънът. Оставя се да ври поне 2 часа, докато месото се свари хубаво. |