www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 12 Февруари 2012

Зайче със зеленчуци

Необходими продукти
1 заек
10 средни глави лук
3 глави чесън
4 моркова
300 гр. гъби
домати от консерва
дафинов лист
червен пипер
черен пипер
1 ч.ч. червено вино
2 ч.ч. вода
олио
сол

Заекът се изчиства и се нарязва. Парчетата се запържват в олиото. Лукът, морковите и гъбите се нарязват на едро. Запържват се отделно. След това се прибавя заека. Поръсва се със сол, червен пипер, черен пипер. Слагат се няколко листа дафинов лист, добавят се и доматите от консервата. Всичко се полива с виното и водата. Добавя се и чесънът. Оставя се да ври поне 2 часа, докато месото се свари хубаво.