www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 11 Февруари 2012

Пиле фрикасе

Необходими продукти
2 броя пилешки бутчета
1 с.л. масло
1 с.л. олио
2 с.л. брашно
3 броя жълтъци
4 с.л. кисело мляко
сок от половин лимон
сол
магданоз
черен пипер (ако ястието се консумира от малки деца, не е препоръчително да се слага)

Бутчетата се сваряват, обезкостяват и месото се накъсва на дребни парчета. В тенджера се слагат олиото и маслото и като се загреят се добавя брашното. Бърка се непрекъснато да се позапържи леко и се сипва пилешкият бульон - около литър. След малко се добавя и месото. В отделна купа се разбъркват жълтъците с млякото и лимоновия сок. Сместа постепенно се добавя в ястието на тих огън и се бърка още пет - шест минути. Поднася се топло като всяка порция се поръсва с наситнен магданоз.