Публикувана от Нина Райчева на 11 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти 2 броя пилешки бутчета 1 с.л. масло 1 с.л. олио 2 с.л. брашно 3 броя жълтъци 4 с.л. кисело мляко сок от половин лимон сол магданоз черен пипер (ако ястието се консумира от малки деца, не е препоръчително да се слага) |
Бутчетата се сваряват, обезкостяват и месото се накъсва на дребни парчета. В тенджера се слагат олиото и маслото и като се загреят се добавя брашното. Бърка се непрекъснато да се позапържи леко и се сипва пилешкият бульон - около литър. След малко се добавя и месото. В отделна купа се разбъркват жълтъците с млякото и лимоновия сок. Сместа постепенно се добавя в ястието на тих огън и се бърка още пет - шест минути. Поднася се топло като всяка порция се поръсва с наситнен магданоз. |