www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 11 Февруари 2012

Панирани пилешки гърди с пармезан

Необходими продукти
за 4 порции:
4 филета от пилешки гърди
сол
черен пипер

за панировката:
4 с.л. брашно
6 с.л. галета
6 с.л. пармезан
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
сол
олио

Филетата се измиват, ако е нужно се срязват на по-тънки парчета и се начукват леко. Поръсват се от двете страни със сол и черен пипер. Овалват се в брашно, след това в разбитите яйца с млякото и след това в галетата, смесена с пармезана. Пържат се на средна степен на котлона по няколко минути от двете страни.

Време за приготвяне: 20 минути
Време за пържене: 5 минути на порция