www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 07 Февруари 2012

Сач с пилешко месо

Необходими продукти
2 бр. пилешки пържоли от бут
1 голяма глава лук
5-6 моркова
3-4 печени чушки
десетина розички замразени броколи
2-3 стръка пресен лук
300 гр заквасена сметана
100 гр топено сирене
олио
сол
черен пипер
чубрица

Пържолите се нарязват на хапки, лукът на полумесеци, чушките и морковите - на ленти, пресният лук - на ситно. Сачът се намазнява и постепенно се загрява. Първо се запича месото и когато се зачерви се прибавят лукът и морковите. Когато те омекнат се слагат и останалите зеленчуци и подправките. Накрая се изсипват сметаната и топеното сирене и се готви докато сиренето се стопи и се получи апетитен сос. Ястието се консумира топло.