Публикувана от Нина Райчева на 07 Февруари 2012
Необходими продукти 2 бр. пилешки пържоли от бут 1 голяма глава лук 5-6 моркова 3-4 печени чушки десетина розички замразени броколи 2-3 стръка пресен лук 300 гр заквасена сметана 100 гр топено сирене олио сол черен пипер чубрица | |
Пържолите се нарязват на хапки, лукът на полумесеци, чушките и морковите - на ленти, пресният лук - на ситно. Сачът се намазнява и постепенно се загрява. Първо се запича месото и когато се зачерви се прибавят лукът и морковите. Когато те омекнат се слагат и останалите зеленчуци и подправките. Накрая се изсипват сметаната и топеното сирене и се готви докато сиренето се стопи и се получи апетитен сос. Ястието се консумира топло. |