www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 04 Февруари 2012

Пилешко с ориз и китайски гъби

Необходими продукти
1 ч.ч ориз
1/2 морков, нарязан на ситно
250гр. пилешко месо
олио
2 яйца
1 шепа грах
1 ч.л.вегета
1 шепа черни китайски гъби

Измиваме гъбите под течаща вода, след което ги заливаме с гореща вода, след около 15-20 минутки, те ще набъбнат, увеличавайки поне тройно размера си. Измиваме ги добре няколко пъти.

Оризът сваряваме с малко сол на вкус, в съотношение 1:3 /ориз:вода/, веднага след сваряването поставяме в цедка и измиваме добре под течаща вода. Оставяме да се отцеди.

Нарязваме пилешкото на лентички. Изсипваме ориза се в предварително сгорещено олио. Пържим десетина минути, като бъркаме непрекъснато. Към ориза прибавяме нарязаното месо, вегетата, моркова, граха и гъбите. Разбиваме яйцата и с тях заливаме ориза. Разбъркваме и сваляме от огъня.