Публикувана от Шери Курт на 04 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти за кюфтенцата: кайма - свинска 350 гр. лук - 1глава/ настърган/ джинджифил - на прах 1 ч. л. канела кориандър соев сос - 1 с. л. сметана - 1 с. л. вода - 1 с. л. зеле - 1 с. л. вино - 1 с. л. червен пипер - лют сол нишесте - 1 с. л. гъби - сушени - 1 с. л. олио черен пипер за зелето: 400 гр зеле 1 морков 2 с.л.соево олио 1 с.л.сусамово олио 3-4 гъби 2 с.л.кълнове сол 1 ч.л.захар 3 с.л.соев сос |
Омесваме добре каймата с всички подправки, правим малки топчета, овалваме ги леко в нишесте и ги пържим в горещо олио. Зелето се нарязва на ивици и се оставя да омекне в гореща вода. Изплаква се със студена вода и се подсушава добре. Морковът се нарязва на жулиен и се прибавя към зелето. В мазнината се запържват гъбите, моркова, зелето и кълновете. Залива се със сос от соевия сос, малко сол и захарта. След 5 мин се сваля от котлона, сервира се в чиния и отгоре се нареждат кюфтенцата. |