www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 02 Февруари 2012

Свинска супа с фиде

Необходими продукти
300-400 г свинско месо
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 ч.ч.домати консерва
1 дафинов лист
1 карамфилче
2 зърна бахар
4-5 зърна черен пипер
джоджен
сол фиде

Месото се сварява предварително и се нарязва на дребно. В тенджера се загрява малко мазнина и се слагат ситно нарязания лук и чесън, добавя се настъргания морков и доматите. Задушава се 1-2 минути и се добавя прецедения бульон от свинското. Слагат се месото, карамфила, бахара, дафиновият лист, пиперът на зърна. Оставя се да ври около 20 минути, добавят се фидето и джоджена. Готова е след 5 мин.