www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 02 Февруари 2012

Бърз винен кебап на фурна

Необходими продукти
1 кг. свинско месо, нарязано на хапки
3-4 глави лук
1 ч.ч. червено вино
2-3 дафинови листа
червен пипер
черен пипер
чубрица
1 с.л.захар
сол на вкус
1 ч.ч домати консерва
1 ч.ч.ориз

Нарязваме лука на ситно, слагаме го в тава и го запържваме на котлона, добавяме месото. Когато месото си смени цвета, добавяме подправките, виното и доматите. Оставяме 20 минути на котлона, прибавяме ориза, заливаме с 1 литър вода и пъхаме във фурната за около 30-40 минути.