www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 29 Януари 2012

Тарталетки с орехов пълнеж

Необходими продукти
125 г масло
1 с.л. олио
1 с.л. кисело мляко
3 с.л. захар
щипка сода бикарбонат
брашно колкото поеме за средно меко тесто

за плънката:
1 чаша смлени орехи
5 с.л. захар
1 яйце

Замесва се тесто като се разтопява маслото и към него се прибавят останалите продукти. От тестото се правят топчета, според големината на формичките, с които разполагаме и покриваме дъното и стените им с него. Слага се от плънката едва до средата, защото се надуват и тестото и плънката. Слагат се в суха тава и се пекат на 200 градуса до готовност. Като изстинат отгоре се слага глазура от бита сметана и се поръсват с кокосови стърготини или шоколадови пръчици.