Публикувана от Az-gotvia .bg на 03 Юли 2011
![]() | Необходими продукти 450 г пилешки гърди 200 г кашкавал 200 г топено сирене 150 мл готварска сметана (да не е сладка) 1 кубче зеленчуков бульон 1/2 ч.л. черен пипер 1 щипка индийско орехче сол на вкус олио копър |
Филето се нарязва на жулиен и се запържва до златисто в предварително загрято олио. Кашкавалът се настъргва и се добавя към пилешкото. Разбърква се и когато се разтопи се добавя топеното сирене. Отново се разбърква и се подправя със солта, черния пипер и индийското орехче. Сипват се готварската сметана и разтвореният в 400-500 мл вода бульон. Оставя се на слаб огън и се разбърква от време на време докато сосът се посгъсти. Ястието може да се поднесе украсено с копър. |