www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 25 Януари 2012

Крем супа от карфиол

Необходими продукти
1 средно голяма глава карфиол
1 голям картоф
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
1-2 с.л. зехтин
1 ч.л. кимион
1 ч.л. смлени зърна кориандър
сол и черен пипер на вкус

Карфиолът се измива и накъсва на розички. Картофът се обелва и нарязва на едри парчета. Зеленчуците се варят до омекване в леко подсолената вода. В тиганче се загрява зехтина и в него се задушава лукът до омекване. Добавя се смачкания чесън и подправките за 1-2 минути, докато се усети ароматът им и се прибавят към зеленчуците и всичко се пасира. Ако е необходимо и супата е твърде гъста се добавя още малко вода. Сервира се с крутони.