Публикувана от Шери Курт на 25 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 1 средно голяма глава карфиол 1 голям картоф 1 малка глава лук 2 скилидки чесън 1-2 с.л. зехтин 1 ч.л. кимион 1 ч.л. смлени зърна кориандър сол и черен пипер на вкус |
Карфиолът се измива и накъсва на розички. Картофът се обелва и нарязва на едри парчета. Зеленчуците се варят до омекване в леко подсолената вода. В тиганче се загрява зехтина и в него се задушава лукът до омекване. Добавя се смачкания чесън и подправките за 1-2 минути, докато се усети ароматът им и се прибавят към зеленчуците и всичко се пасира. Ако е необходимо и супата е твърде гъста се добавя още малко вода. Сервира се с крутони. |