Публикувана от Az-gotvia .bg на 03 Юли 2011
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. горещо прясно мляко 1 ч.ч. студена вода 1/2 ч.л. сол 2 яйца 2 ч.ч. брашно 30 г краве масло за пълнежа: 4 настъргани ябълки, 1 с. л. пудра захар, 0,5 к. л. канела, 20 г масло, сок от портокал и лимон |
Смесват се млякото, водата и солта и при непрекъснато бъркане се прибавят жълтъците, а след тях и брашното. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа. В силно загрят тиган, намазан с парченце масло, се сипва по един черпак и тиганът се раздвижва така, че цялото му дъно да се покрие с кашата. Палачинките се пържат, докато се стегне тестото, после се обръщат и от другата страна и се слагат в затоплена чиния. Помежду им се ръси по малко масло. Продуктите за пълнежа се смесват и се задушават няколко минути. Палачинките се намазват с готовия пълнеж и се навиват на руло. |