www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 23 Януари 2012

Мусака

Необходими продукти
500 гр. кайма
500 гр. картофи
1 глава лук
1 морков
1 с.л. лютеница
сол
олио
червен пипер

за заливката:
3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко

Всички продукти се нарязват. В тава се слага олио да се загрее, добавя се каймата и започва да се бърка, докато се раздроби хубаво. Добавят се лукът и морковът. След това се добавят картофите, солта, червения пипер. Разбърква се добре. Долива се вода в тавата и се слага да се пече. 15 минути преди да е готова се слагат отгоре разбитите с млякото яйца и се връща във фурната да се запече.