Публикувана от Шери Курт на 22 Януари 2012
Необходими продукти 1 глава лук 1 скилидка чесън 1 картоф 1 л.пилешки бульон 1 пакет спанак 125мл.сметана за топчетата: 250 гр.телешка кайма 1/2 филия хляб-накиснат и отцеден босилек 1 жълтък 40 гр.настърган Пармезан | |
Лукът, нарязан на дребно се запържва с пресования чесън. Добавят се нарязаният картоф и пилешкият бульон. Вари се 15 мин. Прибавя се спанака, вари се още 10 мин. и се пасира със сметаната. Приготвяне на топчетата: Омесва се каймата и се правят малки топчета, които се пържат в сгорещено олио. Супата се сервира гореща с приготвените топчета. |