www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 22 Януари 2012

Спаначена супа с кюфтенца

Необходими продукти
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 картоф
1 л.пилешки бульон
1 пакет спанак
125мл.сметана

за топчетата:
250 гр.телешка кайма
1/2 филия хляб-накиснат и отцеден
босилек
1 жълтък
40 гр.настърган Пармезан

Лукът, нарязан на дребно се запържва с пресования чесън. Добавят се нарязаният картоф и пилешкият бульон. Вари се 15 мин. Прибавя се спанака, вари се още 10 мин. и се пасира със сметаната.

Приготвяне на топчетата: Омесва се каймата и се правят малки топчета, които се пържат в сгорещено олио. Супата се сервира гореща с приготвените топчета.