Публикувана от Шери Курт на 22 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 400 гр.телешка кайма 1 филия хляб /накисната и отцедена/ 6 сушени кайсии 1 глава лук 1 яйце кората на 1/2 портокал 2 с.л.лимонов сок сол джинджифил червен пипер черен пипер куркума за соса: 1 с.л.зехтин 1 с.л.брашно 100 мл.бяло вино 100 мл.течна сметана сол черен пипер магданоз |
Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Каймата се омесва с накиснатия хляб, лука, ситно нарязаните кайсии, яйцето, солта, лимоновия сок, настърганата портокалова кора и подправките. Оформят се кюфтета, които се изпържват. За соса запържваме брашното в зехтина, сипваме сметаната и виното, прибавяме и подправките. Сервираме кюфтенцата полети със соса и наръсени с магданоз. |