www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 21 Януари 2012

Орехови охлюви

Необходими продукти
3 яйца
2 с.л. захар
1 с.л. олио
1/2 с.л. сол
1 с.л. оцет
150 гр. вода
½ кубче мая за хляб
брашно колкото поеме
2 ч.ч. смляни орехови ядки

За сиропа:
2 ч.ч. вода
1 и ½ ч.ч. захар
1 ванилия

Замесва се тесто от изброените продукти ( без орехите ). Разточва се на кора, която се маже с олио и се поръсва с ореховите ядки, завива се на руло. Рулото се реже на 2 - сантиметрови парченца. Получените охлювчета се подреждат в намаслена тава и се изчаква да втасат. Пекат се при 180 градуса. Когато изстинат се заливат с горещ сироп.