Публикувана от Живка Андонова на 21 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 3 яйца 2 с.л. захар 1 с.л. олио 1/2 с.л. сол 1 с.л. оцет 150 гр. вода ½ кубче мая за хляб брашно колкото поеме 2 ч.ч. смляни орехови ядки За сиропа: 2 ч.ч. вода 1 и ½ ч.ч. захар 1 ванилия |
Замесва се тесто от изброените продукти ( без орехите ). Разточва се на кора, която се маже с олио и се поръсва с ореховите ядки, завива се на руло. Рулото се реже на 2 - сантиметрови парченца. Получените охлювчета се подреждат в намаслена тава и се изчаква да втасат. Пекат се при 180 градуса. Когато изстинат се заливат с горещ сироп. |