www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Цветомир Сарачилов на 27 Април 2011

Яйца по панагюрски

Необходими продукти
5 яйца
250 г кисело мляко
75 г сирене
1/2 ч.л. сол
1 скилидка чесън или 1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. връхчета копър
1 ч.л. червен пипер

Във вряща подсолена вода леко и внимателно се пускат яйцата едно по едно.

Варят се 3-4 минути, докато белтъкът побелее.

Към киселото мляко се прибавят чесъна (ако е на скилидка се счуква), копъра и натрошеното сирене. Разбъркват се и сместа се разстила в чиниите. Отгоре се поставят забулените яйца, които се посоляват с червен пипер.
Ястието се сервира докато е топло.

Рецептата съдържа продукти за 2 порции.