Публикувана от Цветомир Сарачилов на 27 Април 2011
![]() | Необходими продукти 5 яйца 250 г кисело мляко 75 г сирене 1/2 ч.л. сол 1 скилидка чесън или 1 ч.л. чесън на прах 1 ч.л. връхчета копър 1 ч.л. червен пипер |
Във вряща подсолена вода леко и внимателно се пускат яйцата едно по едно. Варят се 3-4 минути, докато белтъкът побелее. Към киселото мляко се прибавят чесъна (ако е на скилидка се счуква), копъра и натрошеното сирене. Разбъркват се и сместа се разстила в чиниите. Отгоре се поставят забулените яйца, които се посоляват с червен пипер. Ястието се сервира докато е топло. Рецептата съдържа продукти за 2 порции. |