www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 21 Януари 2012

Канелони с кайма

Необходими продукти
250 гр. канелони
250 гр. кайма
щипка канела
1 глава лук
1 буркан домати
сол
черен пипер
риган
захар
чесън
кашкавал

Лукът, нарязан на ситно задушете за малко, добавете каймата. След като омекне добавете канела, сол, черен пипер и 3-4 с.л. домати. След 10 мин. махнете от огъня, оставете да изстине и напълнете канелоните.

Подредете в тавичка и залейте с пасирани домати /разбъркайте доматите с 1ч.л.захар, черен пипер, малко сол, риган/. В тавичката пуснете 2-3 скилидки чесън. Печете около 30 мин. Поръсете с настърган кашкавал и печете още 10 мин.