Публикувана от Живка Андонова на 20 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 1 кг. пилешко филе 1 глава лук 1 к. ч. ориз чубрица червен пипер олио черен пипер 10 сухи чушки сланина 2 кисели зелки |
Пилешкото филе се реже на едри парченца и се запържва с олио и лук. След като е готово се слага вода и оризът, подправя се с чубрица и черен пипер. Когато оризът е почти готов се маха от котлона и се завиват сармите, със същата плънка се пълнят и предварително кисналите във вода чушки. Подреждат се в тенджера ред сарми, ред сланина, ред чушки, като между всеки ред се ръси червен пипер. До половината на тенджерата се налива 1:1 вода и зелев сок и сармите се варят до готовност. |