www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 20 Януари 2012

Сарми и чушки с кълцано месо

Необходими продукти
1 кг. пилешко филе
1 глава лук
1 к. ч. ориз
чубрица
червен пипер
олио
черен пипер
10 сухи чушки
сланина
2 кисели зелки

Пилешкото филе се реже на едри парченца и се запържва с олио и лук. След като е готово се слага вода и оризът, подправя се с чубрица и черен пипер. Когато оризът е почти готов се маха от котлона и се завиват сармите, със същата плънка се пълнят и предварително кисналите във вода чушки. Подреждат се в тенджера ред сарми, ред сланина, ред чушки, като между всеки ред се ръси червен пипер. До половината на тенджерата се налива 1:1 вода и зелев сок и сармите се варят до готовност.