www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Теодора Николова на 20 Януари 2012

Броколи със сос от сирена и сметана

Необходими продукти
1 връзка броколи
100 гр. сметана за готвене
150 гр. синьо сирене
100 гр. топено сирене
100 гр. орехи
3 бр. яйца
100 гр. кашкавал
галета
100 гр. масло

Измиваме добре броколите и ги нарязваме на по-ситно. Слагаме ги в съд с добре загрято масло. Пържат се на слабо, като не трябва да хващат коричка. След като видим, че почват да си променят цвета се долива с една кафяна чаша вода и се захлупват, за да се задушат и омекнат. След като са омекнали добре прибавяме сметаната, топеното и синьо сирене, като бъркаме непрекъснато, за да не загори. Като видим, че са се разтопили добре всички продукти и се е получил сос, отместваме от котлона.

Прехвърляме сместа в тавичка или йенска тенджерка. В друг загрят тиган слагаме натрошените орехи да се позапържат на сухо. Прибавяме ги в тавичката при сместа с броколите, след това настъргваме обилно с кашкавала, върху него разтиламе разбитите яйца и накрая поръсваме с галетата. Печеме в загрята фурна на 180 градуса, до зачервяване.