www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 27 Юни 2011

Пиле с доматен сос

Необходими продукти
1/2 пиле
6 с.л. олио
1 глава лук
1 морков
1 ч.л. сол
половин дафинов лист
чер пипер
5-6 скилидки чесън
2-3 домата
1 с.л. брашно
1 ч.л. чубрица
1 с.л. краве масло

Нарязваме пилето и го слагаме в тенджера заедно с олиото, лука, нарязан на филийки и моркова. Задушаваме докато лукът стане прозрачен (5-10 минути). След това доливаме около 1 1/2 ч.ч. затоплена вода (колкото да се покрие месото). Добавяме солта, чесъна, дафиновия лист и черния пипер. Оставяме пилето да ври. Когато месото се свари в чиния нарязваме доматите (пресни или от консерва) и към тях прибавяме 1 с.л. с връх брашно и 1 ч.л. стрита чубрица като разбъркваме добре, за да стане каша, която прибавяме към яденето. Бъркаме, за да не залепне. Накрая прибавяме кравето масло.