Публикувана от Az-gotvia .bg на 27 Юни 2011
![]() | Необходими продукти 1/2 пиле 6 с.л. олио 1 глава лук 1 морков 1 ч.л. сол половин дафинов лист чер пипер 5-6 скилидки чесън 2-3 домата 1 с.л. брашно 1 ч.л. чубрица 1 с.л. краве масло |
Нарязваме пилето и го слагаме в тенджера заедно с олиото, лука, нарязан на филийки и моркова. Задушаваме докато лукът стане прозрачен (5-10 минути). След това доливаме около 1 1/2 ч.ч. затоплена вода (колкото да се покрие месото). Добавяме солта, чесъна, дафиновия лист и черния пипер. Оставяме пилето да ври. Когато месото се свари в чиния нарязваме доматите (пресни или от консерва) и към тях прибавяме 1 с.л. с връх брашно и 1 ч.л. стрита чубрица като разбъркваме добре, за да стане каша, която прибавяме към яденето. Бъркаме, за да не залепне. Накрая прибавяме кравето масло. |