www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 18 Януари 2012

Картофена супа - III вариант

Необходими продукти
4 картофа
1 морков
1 глава лук
спагети
олио
1 пилешки бульон
2 с.л. брашно
1 с.л. лютеница

за застройката:
1 яйце
1 с.л. оцет

Лукът се нарязва на ситно и се слага в олиото да се запържи. Добавят се 2 с.л. брашно и се разбърква добре, да не загори, добавят се картофките нарязани на кубчета, да се запържат малко. Слага се вода. Добавят се моркова и бульона, и лъжицата лютеница. Оставя се да ври, докато се сварят картофките. Яйцето се разбива в купичка, добавя се оцета. Постепенно се слага от супата в купата с яйцето, разбърква се добре, и се изсипва в тенджерата.