Публикувана от Надя Недева на 18 Януари 2012
Необходими продукти 4 картофа 1 морков 1 глава лук спагети олио 1 пилешки бульон 2 с.л. брашно 1 с.л. лютеница за застройката: 1 яйце 1 с.л. оцет | |
Лукът се нарязва на ситно и се слага в олиото да се запържи. Добавят се 2 с.л. брашно и се разбърква добре, да не загори, добавят се картофките нарязани на кубчета, да се запържат малко. Слага се вода. Добавят се моркова и бульона, и лъжицата лютеница. Оставя се да ври, докато се сварят картофките. Яйцето се разбива в купичка, добавя се оцета. Постепенно се слага от супата в купата с яйцето, разбърква се добре, и се изсипва в тенджерата. |