www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 15 Януари 2012

Салата с пиле в "гювечета" от тесто

Необходими продукти
Продукти за "гювечета"от тесто, за 4 броя:
400 мл вода
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица сол
1/3 кубче мая
5 супени лъжици олио
брашно

Продукти за салата с майонеза и пиле:

200 г. грах ( от консерва или замразен)
400-500 г. сварено бяло месо от пиле
2 варени моркова
8 бр.кисели краставички
1 ябълка
майонеза - 1 кутийка
3-4 супени лъжици заквасена сметана
черен пипер и сол на вкус.
По желание може да се добави и настърган лук.

Приготвяне на гювечетата от тесто:
Замесваме тесто от изброените продукти. Оставяме да втаса. След като удвои обема си, разделяме на 4 по-големи и 4 по - малки топки. В глинени гювечета, намазани с масло, поставяме първо големите топки, а върху тях поставяме по-малките. Намазваме с масло. Изпичаме във фурна докато добият златиста коричка. Изваждаме готовите питки, поръсваме с вода и завиваме с кърпа да постоят. През това време приготвяме салатата.

Приготвяне на салатата:

Нарязваме всички продукти на кубчета и смесваме с майонеза и заквасена сметана. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

На изпечените тестени "гювечета" отрязваме капачета. Издълбаваме и пълним с приготвената салата.