www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Maria Nay на 15 Януари 2012

Салата с ябълки, цвекло и авокадо

Необходими продукти
3 средни цвекла
175 ml ябълков сок
125 ml ябълков оцет
125 ml растително масло
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица черен пипер
1 чаена лъжица горчица
1/4 чаена лъжица семена от целина
листа от салата
1 червен лук, нарязан на тънки колелца
1 ябълка - обелена и тънко нарязана
1 авокадо - обелено и нарязано
50 грама препечени и нарязани орехи

Загрейте фурната до 200 C / Газ - 6. Измийте цвеклото и го поставете в тава с малко вода. Покрийте и печете за 1 час или докато омекне. Извадете от фурната и го оставете да се охлади.

Смесете заедно ябълковият сок, оцет, олио, сол, пипер, горчица и семената от целина.

Обелете и нарежете цвеклото, добавете соса и поставете в хладилника за поне 30 минути.

Разделете салатата в четири чинии. Изцедете цвеклото. Аранжирайте припокриващи се слоеве от цвекло, лук, ябълки, авокадо върху салатата. Поръсете с дресинг. Гарнирайте с препечени орехи.