Публикувана от Maria Nay на 15 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 3 средни цвекла 175 ml ябълков сок 125 ml ябълков оцет 125 ml растително масло 1/2 чаена лъжица сол 1/2 чаена лъжица черен пипер 1 чаена лъжица горчица 1/4 чаена лъжица семена от целина листа от салата 1 червен лук, нарязан на тънки колелца 1 ябълка - обелена и тънко нарязана 1 авокадо - обелено и нарязано 50 грама препечени и нарязани орехи |
Загрейте фурната до 200 C / Газ - 6. Измийте цвеклото и го поставете в тава с малко вода. Покрийте и печете за 1 час или докато омекне. Извадете от фурната и го оставете да се охлади. Смесете заедно ябълковият сок, оцет, олио, сол, пипер, горчица и семената от целина. Обелете и нарежете цвеклото, добавете соса и поставете в хладилника за поне 30 минути. Разделете салатата в четири чинии. Изцедете цвеклото. Аранжирайте припокриващи се слоеве от цвекло, лук, ябълки, авокадо върху салатата. Поръсете с дресинг. Гарнирайте с препечени орехи. |