Публикувана от Шери Курт на 14 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 500 грама кайма смес (свинско и телешко месо) 1 голяма глава кромид лук 2 филийки бял хляб, напоени в прясно мляко и изцедени 1 яйце чубрица сух риган щипка кимион прясно смлян черен пипер щипка сода бикарбонат 1 / 3 чаена лъжичка сладък червен пипер пресен магданоз |
Нарежете лука и пресния магданоз много ситно. Смесете всички продукти много добре. Загрейте силно тиган с олио. След като мазнината е достатъчно загрята, намалете малко котлона и с намокрени с вода ръце оформете кюфтета и ги изпържете. Готовите слагайте върху кухненска хартия. Не покривайте с капак, за да остане хрупкава коричката им. Сервирайте с гарнитура по желание. |