www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 14 Януари 2012

Пилешки дробчета по ловджийски

Необходими продукти
500 г пилешки дробчета (може и малко повече)
2 глави лук
100 г бекон или сланина
100 г гъби
3 печени червени чушки
1 ч.ч. червено вино
1-2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. магданоз
1 ч.л. сол
черен пипер

Беконът (сланината) се нарязва на малки парчета и се слага на тих огън, за да пусне мазнина, в която се добавя нарязаният на филийки лук. Бърка се, за да не загори и когато поомекне се налива виното. След като то изври наполовина се добавят пилешките дробчета, нарязаните печени чушки и гъбите, доматеното пюре и подправките. Яденето се вари на тих огън около 15-20 минути без да се разбърква.