Публикувана от Az-gotvia .bg на 14 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 500 г пилешки дробчета (може и малко повече) 2 глави лук 100 г бекон или сланина 100 г гъби 3 печени червени чушки 1 ч.ч. червено вино 1-2 с.л. доматено пюре 1 ч.л. чубрица 1 ч.л. магданоз 1 ч.л. сол черен пипер |
Беконът (сланината) се нарязва на малки парчета и се слага на тих огън, за да пусне мазнина, в която се добавя нарязаният на филийки лук. Бърка се, за да не загори и когато поомекне се налива виното. След като то изври наполовина се добавят пилешките дробчета, нарязаните печени чушки и гъбите, доматеното пюре и подправките. Яденето се вари на тих огън около 15-20 минути без да се разбърква. |