www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 14 Януари 2012

Лингуини със свинско и зеленчуци по китайски

Необходими продукти
350 гр.свинско бон филе
250 гр.лингуини (1/2 пакет)
1 зелена чушка
100 гр.гъби
1 тиквичка
2 моркова
1 каф.чаша бяло вино
соев сос
2 скилидки пресован чесън
черен пипер

Сваряваме пастата според указанията на опаковката, като слагаме малко олио и сол във водата след като заври. Запържваме нарязаните зеленчуци в малко мазнина в дълбок тиган тип "уок". След като омекнат ги изваждаме от тигана. В същия тиган запържваме чесъна. Добавяме месото, нарязано на кубчета и го задушаваме. След това добавяме виното, соевият сос и черния пипер. Връщаме зеленчуците и сварената паста в тигана и оставяме на котлона още около 10 мин., за да се смесят ароматите.